ALASTARON JYVÄSET RY

Johtokolmikko:
Lippukunnanjohtaja Salla Tossavainen
Ohjelmajohtaja Veera Jääskeläinen
Pestijohtaja Leevi Viljanen

Kolon osoite: Virttaantie 3 as 1, Alastaro

Jäsenmäärä: vajaa 100

Toimintaa: Kololla, metsässä, lippukunnan kämpällä Paralassa, Loimijoessa sekä kauemmas kotimaahan ja ulkomaille suuntautuvia retkia, leirejä ja vaelluksia.

Kokoontumiset: Ryhmät kokoontuvat pääsääntöisesti viikoittain tai joka toinen viikko, perhepartio ja aikuispartio kuukausittain.

Perhepartio tarjoaa ensikosketuksen partiotoimintaan 3–6-vuotiaille lapsille yhdessä oman huoltajan kanssa.

Sudenpennut ovat 1–3-luokkalaisia, joiden toiminta partiossa koostuu partiotaitoihin tutustumisesta, leikeistä, tarinoista sekä monenmoisesta tekemisestä.

Seikkailijat ovat 4–5-luokkalaisia, innokkaita ja neuvokkaita. Toiminta sisältää paljon perinteisiä partio- ja retkeilytaitoja, joiden saloihin vihkiytyminen edellyttää usein ulos luontoon lähtemistä.

Tarpojat ovat 6–8-luokkalaisia nuoria, jotka uusien taitojen opettelun ja retkeilyn lisäksi tutustuvat partion arvoihin ja partiomaiseen elämänasenteeseen. Nuoret saavat lisää vastuuta ja tekevät asioita itse.

Samoajat ovat 15–18-vuotiaita, jotka saavat vaikuttaa yhä enemmän omaan tekemiseensä. Ystävien kanssa toimien samoajat saavat partiokokemuksia, jotka vahvistavat itsetuntoa ja rohkaisevat aktiivisuuteen.

Vaeltajat ovat 18–22-vuotiaita, jotka kulkevat partio-ohjelmassaan kuten suunnistamisessa rastien ja suunnanottojen kautta kohti aikuisuutta.

Aikuiset ovat partiokielellä kaikki yli 22-vuotiaat. Toiminnasta löytyy jokaiselle jotakin, omien mieltymysten mukaan.

Ryhmänjohtajien yhteystiedot ja ryhmien kokoontumisajat löydät täältä.